Tjänster

Betongpumpning –  Vi utför betongpumpning med mindre betongpumpar som har en teoretisk kapacitet på upp till cirka 90 kubikmeter per timme. Till dessa kopplar vi slang eller rörledning.

Vi når både högt och långt. Vid höjder över 30 meter monteras i regel rörledning vertikalt, och därefter används slangar fram till gjutplatsen. Systemet gör att uppställningsplatsen blir mycket liten. Detta kan vara en fördel på små trånga arbetsplatser där många ska samsas om utrymmet.

Storleken på ledningen avgörs av betongkavlitén och sträckan som skall pumpas.

 

Betongsprutning –  Vi utför våtsprutning, vilket innebär att en färdigblandad betong pumpas genom en slang. Tryckluft tillsätts vid munstycket tillsammans med accelererande tillsatsmedel som gör att betongen fastnar bättre. . Vid behov kan fiberarmering användas i betongen för att minska sprickbildning och öka styrkan.

Vi har utrustning för handsprutning och även robotsprutning om högre kapacitet krävs.

 

 

 

 

 

Utrustning – Vår maskinpark består huvudsakligen av maskiner från Putzmeister. Dessa maskiner har visat sig tillförlitliga i den påfrestande miljö de används i. Maskiner och utrustning underhålls och testas regelbundet. Vi tillverkar och tillhandahåller specialutrustning som krävs för vissa typer av jobb, t.ex. undervattensgjutning, injektering, undergjutning av tak, pelargjutning mm. 

%

Vår kompetens

%

Nöjda kunder

%

Lyckade projekt

Betongkonsult i Väst AB - vi kan betong